Cultureel

Omgeving-26
Omgeving-15
Omgeving-14
Omgeving-12
Omgeving-11
Omgeving-03
Omgeving-02
Kust-03
Kust-04
Kust-02
Kust-01
Heucourt-nevel
LichtshowAmiens-02
LichtshowAmiens-01
long masion de marais
Krijtrots Mers les Bains
Cultureel Le Treport
WhatsApp Image 2021-10-25 at 17.07.52

Chateau d’Heucourt is prima geschikt als uitvalbasis voor tientallen leuke uitjes.

Airaines
Dit stadje op zeven kilometer van het kasteel is een goede plaats om de dagelijkse boodschappen te doen bij de plaatselijke boulangerie en boucherie. Er is ook een grote supermarkt Carrefour, een Aldi en een Spar. En een enkel restaurant/café. Verder staat er een vijftiende-eeuwse kapel, die een bezoekje waard is.

Brocante
In de periode tussen maart en november zijn er wekelijks diverse marktjes in de omgeving, zoals op maandag en donderdag in Mers Les Bains, en zondagochtend in Blangy. Er is een biologische markt op vrijdag van 16.30-18.30 bij Maison des Maraisin Longpré-les-Corps-Saints en in Epaumesnil 2x in de week. Leuk om aan de lokale sfeer te snuiven en wie weet vindt u er nog iets van uw gading! 

Amiens
Een mooie stad op 37 kilometer van het kasteel. Bekend om zijn prachtige kathedraal, maar ook de drijvende tuinen, het museum de Picardie en het geboortehuis van Jules Verne zijn de moeite waard. Ontdek de lichtshow “Chroma” op de kathedraal van 8 tot 31 juli 2022 om 22u30, van 1 tot 31 augustus 2022 om 22u en van 1 tot 18 september om 21:45 . Vind het ook aan het einde van het jaar van 1 tot 31 december 2022 om 19:00 uur. 

Le Treport
Dit pittoreske plaatsje aan de kust (53 km van het kasteel) is een bezoek meer dan waard. Prachtige krijtrotsen, een typisch Franse visafslag en de mooie boulevard in het aangrenzende Mers Les Bains moet u zeker gaan bekijken. En voor de liefhebber van o.a. fruits de mer zijn er vele restaurantjes. De kust heeft overigens nog meer mooie kleine plaatsjes (bijv. Bois de Cise).

Het dorp Eu, paar kilometer van Le Treport
Bekijk hier de website

Naours
De grotten van Naours op ongeveer 40 min. autorijden van het kasteel zijn beroemd. In deze grotten bevindt zich een ondergrondse stad, die al sinds de 3de eeuw bestaat. In beide wereldoorlogen zijn de grotten intensief gebruikt, in WOI als schuilplaats voor de Fransen en in WOII hebben de Duitsers de grotten gebruikt voor allerlei dubieuze doeleinden. In bepaalde periodes hebben er 3.000 mensen in de ondergrondse gewelven geleefd.

De Somme
Dit prachtige natuurgebied, 70 km groot, is het gebied waar het zoute water van de zee en het zoete water van de Somme elkaar ontmoeten. De plaatsjes Le Crotoy en St.-Valéry-sur-Somme zijn erg pittoresk. Het natuurreservaat Parc Ornithologique du Marquenterre herbergt 300 soorten vogels.

Gerberoy is ook een fantastisch mooi dorp, een klein uurtje ten zuiden van het kasteel.

En verder volg deze linkjes:

www.bezienswaardighedenfrankrijk.nl

www.france-voyage.com