Maart 2021

Half maart, comment ça va avec le chateau?

Het voorjaar komt eraan, heerlijk. Op de oprijlaan van het kasteel stond een gevaarlijk overhangende boom, richting het buurhuis(je). Yannick en Willem hadden al voor de verkoop afgesproken dat deze boom om zou moeten. Via Leeo en Wilma (bewoners in Heucourt) werd een betrouwbare boomchirurg gevonden met wie Peter, onze middelst zoon, begin februari een contract had afgesloten. Zaterdag 6 maart, 8 uur was de afspraak en om 5 over 8, ja hoor, 5 mannen met een tractor kwamen de oprit op! Zes uur later was de boom de goede kant op gevallen en in stukken gezaagd. Holy shit wat een klus. En dan was de boom nog maar net aan het uitlopen…. 

Op een andere plek in het bos, waren ook 2 bomen die om moesten. Dat konden we zelf, maar het was spannend, ook al hadden een aantal leden van onze Knarrengroep een motorzaag cursus (belangrijk!) gedaan. Wat liep er een water uit de bast, toen we de eerste wig erin zaagden. En wat vielen de bomen, mooi, de goede richting op.

Ik had een mega verbouwplan voor het tuinhuis bedacht en was met een auto vol hout en palen naar Frankrijk gereden. Met vele handen werd het tuinhuis verbouwd en werd het haardhout verplaatst. Nooit verwacht dat we dat in één weekend gewoon voor elkaar zouden krijgen. Een hok voor de (nieuwe) grasmachine, nog steeds evenveel hout opslagruimte en door efficiënter stapelen kan er nu meer in! 

Peter met 2 vrienden uit Delft hebben een fors aandeel in deze verbouw gehad, Henk volgde met de elektriciteit. Bert haalde vele meters oud prikkeldraad uit het bos, de anderen zaagden, splijten en sjouwden en/of zaten in de kookploeg. De Franse boomploeg wilde het recept van de wortelcake van Nina hebben, kun je nagaan hoe goed we verzorgd zijn!

Vrijdag kwam Willy de klusjesman voor het expansievat, waarna de druk op de waterleiding goed gereguleerd was en de lekkage bij de douche boven als sneeuw voor de zon verdween. Dinsdag kwam er een monteur voor de verwarming, die nu weer helemaal in orde is. Met hulp van Yannick is een nieuwe grasmachine uitgezocht en hebben we een tuinman voor het zware werk gevonden! 

Wat hadden we een heerlijk weekend in de zon! Wat kan hard werken met z’n allen gezellig zijn en wat een voldoening dat er alweer zoveel klussen van de lijst geschrapt kunnen worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *