Culturele uitstapjes

Even kasteelheer en kasteelvrouwe zijn, wie wil dat niet eens meegemaakt hebben!
Chateau d'Heucourt is prima geschikt als vakantiebestemming.
In de directe omgeving zijn tientallen mogelijkheden voor een leuke dag uit.

Airaines
Dit stadje op zes kilometer van het kasteel is een goede plaats om de dagelijkse boodschappen te doen bij de plaatselijke boucherie en boulangerie. Er is ook een grote supermarkt en een enkel restaurant in Airaines. Verder staat er een vijftiende-eeuwse kapel, die een bezoekje waard is.

 

Brocante
Wekelijks zijn er in de periode tussen maart en november in de omgeving op met name zaterdag en zondag marktjes. Leuk om aan de lokale sfeer te snuiven en wie weet vindt u er nog iets van uw gading. In het kasteel ligt op de informatietafel een boekje met alle data en plaatsen waar deze marktjes plaatsvinden.

 

Amiens
Een mooie stad op 25 kilometer van het kasteel. Bekend om zijn prachtige kathedraal, maar ook de drijvende tuinen, het museum de Picardie en het geboortehuis van Jules Verne zijn de moeite waard. Nadere informatie vindt u in het kasteel.

 

Le Treport
Dit pittoreske plaatsje aan de kust (30 km van het kasteel) is een bezoek meer dan waard. Prachtige krijtrotsen, een typisch Franse visafslag en de mooie boulevard in het aangrenzende Mers Les Bains moet u zeker gaan bekijken. En voor de liefhebber fruits de mer in één van de vele restaurantjes.
De kust heeft overigens nog meerdere mooie kleine plaatsjes (bijv. Bois de Cise).

 

Naours
De grotten van Naours op ongeveer een half uur autorijden van het kasteel zijn beroemd. In deze grotten is een ondergrondse stad, die al in de 3de eeuw werd gebruikt. Ook in de beide wereldoorlogen zijn de grotten weer intensief gebruikt. In de eerste als schuilplaats voor de Fransen. In de tweede hebben de Duitsers de grotten in gebruik genomen voor allerlei dubieuze doeleinden.
In bepaalde periodes hebben er 3.000 mensen in de ondergrondse gewelven geleefd.

 

De Somme

Dit prachtige natuurgebied, 70 km groot, is het gebied waar het zoute water van de zee en het zoete water van de Somme elkaar ontmoeten.
De plaatsjes Le Crotoy en Vallery sur Somme zijn erg pittoresk.
Het natuurreservaat Parc Ornithologique du Marquenterre herbergt een 300 soorten vogels.