Sportieve uitstapjes


Abbeville
Abbeville is een middelgrote stad met 25.000 inwoners op 25 kilometer van het kasteel en heeft een 18-holes golfbaan. Voor meer golfbanen raadpleeg www.ffg.org.

 

De visvijvers van Long en Étoille
Op een kleine 15 kilometer van het kasteel zijn bij de plaatsen Long en Étoille prachtige visvijvers. Altijd even navragen voor vergunning.
Ook de kleinere riviertjes als de Authie en de Canche zijn prima geschikt.

 

Wandelen

In het kasteel liggen verschillende wandelroutes. Enkele daarvan vertrekken direct vanuit het kasteel. Er loopt een europese wandelroute dwars door het dorp (GR. 125). Wandelen in een zeer afwisselend landschap met veel kans om allerlei vogels (uilen, buizerds, valken, etc) en dieren  (herten, vossen, marters en met enig geluk zelfs een everzwijn) tegen te komen

https://www.sentiers-en-france.eu/sentiers-somme-80/abbeville/sentier-l-arbre-a-mouches-heucourt-croquoison

 

Strandzeilraces

Aan de zandstranden van Le Touquet vinden traditioneel de strandzeilraces plaats (char a voile). Simon Stevin ontwierp al in de zestiende eeuw een eerste voertuig om zo hard als mogelijk over het strand te zoeven. Aan de brede zandstranden van met name Le Touquet en Berck-plage is daarvoor prima gelegenheid.

 

Fietsen
Dit deel van Frankrijk is erg geschikt voor recreatief fietsen. Zorg wel voor een fiets met versnellingen, want de klimmetjes zijn kort maar soms wel hevig. En .... pas op voor de kasseistroken!