Het kasteel

 NIEUWS 

 

8 mei 2021

Laatste coronanieuws over maatregelen in Frankrijk                                                                                                            

 

Maart 2021

 

Half maart, comment ça va avec le chateau?

Het voorjaar komt eraan, heerlijk. Op de oprijlaan van het kasteel stond een gevaarlijk overhangende boom, richting het buurhuis(je). Yannick en Willem hadden al voor de verkoop afgesproken dat deze boom om zou moeten. Via Leeo en Wilma (bewoners in Heucourt) werd een betrouwbare boomchirurg gevonden met wie Peter, onze middelst zoon, begin februari een contract had afgesloten. Zaterdag 6 maart, 8 uur was de afspraak en om 5 over 8, ja hoor, 5 mannen met een tractor kwamen de oprit op! Zes uur later was de boom de goede kant op gevallen en in stukken gezaagd. Holy shit wat een klus. En dan was de boom nog maar net aan het uitlopen…. 

Op een andere plek in het bos, waren ook 2 bomen die om moesten. Dat konden we zelf, maar het was spannend, ook al hadden een aantal leden van onze Knarrengroep een motorzaag cursus (belangrijk!) gedaan. Wat liep er een water uit de bast, toen we de eerste wig erin zaagden. En wat vielen de bomen, mooi, de goede richting op.

Ik had een mega verbouwplan voor het tuinhuis bedacht en was met een auto vol hout en palen naar Frankrijk gereden. Met vele handen werd het tuinhuis verbouwd en werd het haardhout verplaatst. Nooit verwacht dat we dat in één weekend gewoon voor elkaar zouden krijgen. Een hok voor de (nieuwe) grasmachine, nog steeds evenveel hout opslagruimte en door efficiënter stapelen kan er nu meer in! 

Peter met 2 vrienden uit Delft hebben een fors aandeel in deze verbouw gehad, Henk volgde met de elektriciteit. Bert haalde vele meters oud prikkeldraad uit het bos, de anderen zaagden, splijten en sjouwden en/of zaten in de kookploeg. De Franse boomploeg wilde het recept van de wortelcake van Nina hebben, kun je nagaan hoe goed we verzorgd zijn!

Vrijdag kwam Willy de klusjesman voor het expansievat, waarna de druk op de waterleiding goed gereguleerd was en de lekkage bij de douche boven als sneeuw voor de zon verdween. Dinsdag kwam er een monteur voor de verwarming, die nu weer helemaal in orde is. Met hulp van Yannick is een nieuwe grasmachine uitgezocht en hebben we een tuinman voor het zware werk gevonden! 

Wat hadden we een heerlijk weekend in de zon! Wat kan hard werken met z’n allen gezellig zijn en wat een voldoening dat er alweer zoveel klussen van de lijst geschrapt kunnen worden!

 

 Januari 2021

 

Op 28 november 2020 was de overhandiging van de sleutel van chateau Heucourt een feit. Vroeg opgestaan en het laatste stukje reden we door de ochtendnevel naar Heucourt. Toen we om half 9 uit de auto stapten, was de lucht helder blauw en scheen de zon van over het dorp op het kasteel. Het was een plaatje, en die strak blauwe lucht hielden we de hele dag.

Een laatste ronde met Willem door het kasteel, met nog wat feitjes en technische details, eindeloos veel sleutels, een bloemetje op tafel en een fles champagne bij de haard. Wat geweldig om zo’n warme overdracht te krijgen (zelfs in Corona tijd).

De notaris had een paar dagen eerder afgezegd, de papieren met handtekeningen had ze binnen evenals het geld, dus hoefden we opeens niet meer te komen.

Wel zijn we met de buren Marie Thérèse en Yannick kennis gaan maken, ff wennen om half 12 al aan de wijn, maar o zo hartelijk.

Het onwerkelijke gevoel bleef de hele dag, en was pas over toen we de volgende morgen in het kasteel wakker werden. Onze droom werd langzaam werkelijkheid. De hele dag hebben we in de tuin de bladeren van het gras gehaald, foto’s gemaakt, geproost op het avontuur etc etc. Eten in de keuken, eten in de salle de manger, wat voor velen van onze (aanstaande) gasten al normaal was, was voor ons de eerste keer en wat hebben we er van genoten.

Inmiddels zijn we al 3 x geweest, hebben we vooral flink in het bos gewerkt, appeltaart gebakken, kaki-jam, kaki-chutney gemaakt en andere gekke dingen. De zaken buiten (veel dood hout in het bos, kettingzaag gekocht) en binnen (kapot expansievat) waar we aan moeten werken op korte termijn hebben we in beeld.

De tekst van de huurcontracten zijn aangepast aan onze eigen stijl, met het logo en de website zijn we nog aan het stoeien. 

We hebben er zin in om het kasteel voor het seizoen 2021 klaar te maken en jullie te ontvangen.

 

 Proost op een mooi 2021!

 

November 2020

 

Beste kasteelgasten,

 

Hierbij willen we jullie laten weten dat na ruim 20 jaar Chateau d’Heucourt verkocht is. Per 28 november zal er een nieuwe eigenaar zijn. Wij willen jullie hartelijk danken voor jullie bezoek(en) aan het Chateau en het vertrouwen dat daar steeds uit sprak.

 

Wij hopen dat jullie, net als wij, de mooie momenten op het Chateau blijven koesteren.

“Partir c’est mourir un peu” gaat voor ons zeker op, maar we hebben er alle vertrouwen in dat met de nieuwe eigenaar de geschiedenis van Chateau d’Heucourt een mooi nieuw tijdperk ingaat.

 

Trouwe gasten hoeven zich geen zorgen te maken over grote veranderingen, want de nieuwe eigenaar wil gewoon doorgaan met het verhuren van het kasteel.  

Nogmaals onze hartelijk dank, Adieu!!!!

Hélène Nijhoff en Willem Dilven

 

Aan het woord de nieuwe eigenaren;

 

Wij zijn ontzettend blij en trots om jullie te laten weten dat wij (vanaf eind november as.) verder gaan met Chateau d’Heucourt.

Zo’n mooi kasteel in zo’n schitterende omgeving, die kans wilden we niet voorbij laten gaan!

We willen voorlopig door gaan op ‘de oude voet’, dus zorgen voor het kasteel zoals Willem en Hélène er voor gezorgd hebben en het verhuren op ongeveer dezelfde basis. Ook het adres van deze website blijft hetzelfde. Begin volgend jaar zullen we meer van ons laten horen via de website.

We hebben er ontzettend veel zin in!

À bientôt.

 

Hartelijke groet Vera, Bert en Sjarlot

 

 

 

 

 

 

 

 

De ligging

Het gebouw is tegen een heuvel aan gebouwd en aan de zuidzijde kijk je uit op een groen dal waar meestal de grote donkerbruine Salers koeien of de ezeltjes grazen. Het terrein is in totaal drie hectare groot. Direct rond het gebouw is er veel ruimte op de grasvelden, die uitnodigen tot allerlei spellen( petanque, crocquet, kub, volleyal ) zowel aan de noord als aan de zuidzijde.

Het grote tuinhuis straalt rust uit en biedt de mogelijkheid heerlijk te lezen, te eten (bqq)  etc.

In het bos zijn enkele wandelpaden aangelegd.

In het gebouw is de oorspronkelijke indeling intact gelaten hetgeen het gebouw een eigen gezicht geeft. Elke ruimte is weer anders en heeft zijn eigen charme.