Oktober 2021

Feest, omdat we…..

Een nieuwe website hebben en om te vieren dat we met jullie allemaal het eerste kasteel jaar zo goed zijn doorgekomen!. Wij kijken terug op een heel mooi jaar waarover ik hier graag nog wat vertel. Ook kijken we in deze blog al een beetje vooruit naar het volgende jaar.

Toen we warm weer verwachtten, was het er niet altijd en in de maand september was het schitterend weer zonder dat we het verwachtten. Hoe mooi is dat. Terugkijkend is de verhuurperiode goed verlopen. Het is zo leuk om elke nieuwe groep welkom te heten. Soms zijn de mensen al eerder geweest en komen ze terug in een voor hen vertrouwde plek, blij dat er niet teveel veranderd is en vaak vol herinneringen aan eerdere bezoeken. Soms komen mensen/groepen voor het eerst en zijn ze stil van de omgeving en het kasteel.

Gelukkig zijn de commentaren aan het eind van de week steeds net zo enthousiast als bij het begin. Of er nu getekend of geschilderd is, toneel gespeeld, gewoon geluierd of veel gewandeld is, alles kan en de reacties zijn allemaal lovend. Het gastenboek krijgt inhoud en tips van de ene groep voor de volgende groep.

De maand september was het kasteel de hele maand verhuurd aan Schildereninbelgië, elke week een nieuwe groep met eigen docent en kok. Eenmaal ben ik op de expositie op vrijdag geweest en heb ik kunnen proeven van de goede sfeer, de mooie schilderijen en het lekkere eten. Geweldig. Gelukkig is het hun goed bevallen en komen ze volgend jaar 6 weken.

Jaap en Reinier (zoon en vriend) zijn met de tandem uit Dordrecht naar Heucourt gefietst in 4 dagen. Zij hadden dat schitterende nazomer weer. Voorlopig blijft de tandem in het kasteel staan.

Heel blij zijn we met de hulp van Yann en Anthony op vrijdag. Ze wonen een dorp verderop en helpen op vrijdag met schoonmaken en grasmaaien. (Vooral het grasmaaien op de zitmachine vindt iedereen geweldig!) Hierdoor lukt het steeds beter om op 4 uur klaar te zijn en de nieuwe groep te ontvangen.

In een bureaucratisch land als Frankrijk is het niet altijd makkelijk om zaken te regelen. Zo was het aan het eind van de zomer lastig om de gastank te laten vullen. Met hulp van de buren en de loodgieter met wie we van de winter hard gewerkt hadden, is het gelukt gas geleverd te krijgen en zal het vanaf nu makkelijker gaan. We zullen zien.

Het is fijn om te merken dat de corona regels steeds meer naar de achtergrond gaan. De mondkapjesplicht in de winkels en horeca worden streng nageleefd maar op straat hoeft t niet meer. Sinds begin augustus wordt de QR code gevraagd op terrassen, de lichtshow van de Notre Dame etc. Ook om het land in te komen is de QR code nodig. Testmogelijkheden zijn er in Frankrijk voldoende. We merken ook aan vragen van huurders dat de zorgen om Corona naar de achtergrond gaan, en dat is heerlijk. We hopen dat het zo blijft.

In oktober en november zijn er nog diverse groepen die het kasteel voor een week of lang weekend hebben gehuurd. Zelf zijn we er de eerste 2 weken van oktober geweest en hebben de tuin winterklaar gemaakt en geklust.

Naast terugkijken, kijk ik ook graag vast vooruit.

Vera en Jaap (grafisch ontwerper) hebben heel hard gewerkt aan onze nieuwe website, die nu gelanceerd is. Deze is in plaats van de oude website en dus net zo makkelijk te vinden. Zowel de lay-out als de inhoud zijn veranderd. Groot voordeel is dat we zelf meer aan de site kunnen sleutelen en dat het reserveren gemakkelijker gaat. Ook de foto’s komen veel mooier tot zijn recht. Reacties en feedback zijn altijd welkom via kasteelheucourt@gmail.com.

Iedereen is het er over eens, er moet nodig opnieuw gevoegd worden. Het is gelukt om een familie bedrijf(je) te vinden die deze klus heeft aangenomen. We hebben er vertrouwen in dat de uitstraling behouden blijft terwijl de voegen vervangen zullen worden. We verwachten dat daarmee insecten en vogels minder mogelijkheden hebben in de muren. Daarnaast zal van de winter getracht worden het bijenvolk uit de schoorsteen te verwijderen. De voegers starten deze winter aan de westkant en de zuidkant (achterkant) van het kasteel. Daarom is de beschikbaarheid geblokkeerd van januari tot en met april. Eventueel is er in overleg wel wat mogelijk.

De kalender van 2022 vult zich snel, mocht je willen boeken, wacht niet te lang.

5 gedachten over “Oktober 2021

  1. grapjas, regeren is vooruitzien! Nog 2 nachtjes slapen en het is echt zover….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *