Gastenboek

Schrijf hier een leuke review of een mooi verhaal onderin deze pagina. Reageren op blog’s kan onderin de blog zelf. Laat je niet afleiden door de titel “Geef een antwoord”. Alles mag geschreven worden.

4 gedachten over “Gastenboek

 1. Den Dolder: 1-4-2022
  Beste mensen,

  Tijdens een etentje met Bert en Vera, kwamen we op een gegeven moment op het gespreksonderwerp; “het bezit van een Chateau/kasteel in Frankrijk” en omdat er al een kans voorbij was gegaan voor een bezoek, was ik zeer benieuwd naar de ‘ik vertrek’-verhalen.
  Dit bleek dus geheel anders te zitten, toch was hulp nodig om het kasteel klaar te maken voor het voorjaarsseizoen. Nu had ik in maart toch een weekje vrij en bood mij aan als hulp.
  Zondag 13 maart kwam ik aan bij het Chateau Heucourt en was meteen verliefd, wat een gaaf kasteel en op zo’n mooie rustige plek. Natuurlijk ga je fantaseren hoe het hier vroeger was en ik zag mij als kasteelheer een bediende aansporen om penningen te gaan innen bij de boeren uit het dorp.
  Even terug naar de realiteit, na een rondleiding bleek dat de handen wel uit mouwen konden, gelukkig had ik die avond nog vrij en hebben nog een verkenning op het landgoed gemaakt, wederom erg gaaf. Vanaf maandag stond schuren, herstellen, gronden en verven van de luiken op het programma, een heerlijke klus om daar in het bijna voorjaarszonnetje te doen.
  De rest van de week werden alle luiken zover klaargemaakt om weer te kunnen worden opgehangen nadat Monsieur Chevalier (?) klaar was met het voegen. Vanmorgen kreeg ik een foto van het resultaat en dat was echt erg mooi geworden.
  Nog even terug naar het verblijf in het Chateau, ik had een mooie grote kamer, met prachtig uitzicht over het dorp, in een torentje. Heerlijk bed, prima douche en wastafel, toilet was op de gang en was geen probleem voor mij. Er waren een aantal kamers bezet door andere ‘knechten’ en Bert en Vera (kasteel heer en dame 😉), de overige kamers waren, door de werkzaamheden van de aannemer, bedekt met lakens over de meubels, maar je kon een goede indruk krijgen hoe het er normaal uit zou zien. Alleen de keuken werd nog door ons gebruikt en dat was een prima gezellige ruimte, waar je in een klein gezelschap kon vertoeven, nadat je natuurlijk eerst buiten bij een vuurtje had gezeten.
  Al met al heb ik mij prima vermaakt en zou graag terugkomen om te klussen, maar zeker met een groep mensen om te genieten van alles wat het kasteel te bieden heeft.
  Ik wens jullie, Bert en Vera samen met de mede-eigenaren heel veel geluk en plezier met het Chateau Heucourt en hopelijk tot gauw.
  Gergroet
  Oh ja, nog 1 dingetje: Erg gaaf om wakker te worden van fazanten i.p.v. bv een kukelende haan.

 2. Eindelijk, na maanden in spanning gewacht te hebben, mocht ik in de tweede week van augustus naar het kasteel. Ik kende het van de vele foto’s van de website maar nu ik er echt was, was ik sprakeloos. Fantastisch! Sjarlot en Henk ontvingen ons op het terras aan de voorzijde met limonade en thee. We kregen een rondleiding door het hele kasteel. Wat een gezellig onderkomen. Ik had mijn hele familie uitgenodigd en ze kwamen bijna allemaal. Via een app groep werden alle kamers in de week ervoor al besproken en geboekt zodat iedereen een plekje kreeg die ze graag wilden hebben.

  De hele week was het warm weer met elke dag minstens 30ºC, de dikke muren gaven enigszins verkoeling. Het avond eten was de eerste avond nog aan de lange tafel naast de weide met de Salerse koeien. De rest van de week zaten we in het tuinhuis naast de barbecue want daar zaten we in de schaduw.

  We hadden fietsen mee, dus de omgeving is verkend en beklimmingen werden gemaakt. Vooral de fietsroute langs de Airaines was prachtig. We kwamen uit bij Long aan de Somme waar ook zo’n magnifiek fietspad is. Via beklimmingen naar Sorel-en-Vimeu en Hallencourt kwamen we weer bij het kasteel terug. Andere familie leden wandelden over het landgoed of door het dorpje Heucourt met de vriendelijke bewoners. We gingen ook naar de grotten van Naours waar het met 10ºC heerlijk koel was. Bij Picquingy hebben we een stuk op de Somme in de kano gedobberd. Lekker met de stroom mee elkaar nat spetteren! Met 4 van de groep was ik een avond in Amiens om de lichtshow op de kathedraal te bewonderen, wat prachtig! Natuurlijk zijn we ook twee keer naar de kust gereden, binnen een uur sta je daar bovenop de krijtrotsen van het uitzicht te genieten. Voor 2,50 per dag staat je auto daar bij de Funiculaire die je gratis naar het strand brengt. Wel een kiezelstrand dus neem je waterschoenen mee.

  In de zitkamer en later ook in de eetzaal hebben we tot diep in de nacht weerwolven gespeeld. Vooral de deur van de eetzaal kraakt heerlijk als het dorp Wakkerdam in slaap is en de wolven rondsluipen. We deden ook een speurtocht/escaperoom met puzzels en afgesloten geldkistjes verstopt in de geheime ruimtes van het kasteel. De verlichting viel toevallig uit dus moesten we met onze zaklampjes op zoek in het donkere kasteel! Wat een spanning bracht dat mee. Veel avonden brachten de feestneuzen onder ons door in de zwijnenstal. Waar de koelkast elke keer weer leeg was en de discolampen en muziek de juiste sfeer brachten. Voor de tafeltennistafel moesten we bijna een rooster maken omdat deze aldoor bezet was. Ik had een volleybalveldje mee dat ik voor de ingang van het kasteel op het grasveld had neergezet. De warmte was een beetje de boosdoener, het kostte ons moeite om daar een uur te ballen… Ook Vera & Bert, goede vrienden van de familie, sloten op donderdag aan en deden de laatste dagen gezellig mee. De bonte avond deed zijn naam eer aan. We hadden een open podium onder de bomen naast het tuinhuis waar iedereen mocht dansen en zingen. Inclusief disco lampen en de kleine bluetooth speakers werd het een echt familiefeest! De koeien kwamen nieuwsgierig naar het hek om te kijken wat er allemaal gebeurde onder de sterrenhemel.

  Van alle familieleden kreeg ik te horen dat ze het een fantastische week vonden. Goed om elkaar weer eens te zien in een heerlijke omgeving waar alles mocht maar niets moest.

 3. Het weekeinde van 8 juli ben ik met een groep van 16 vriendinnen naar het kasteel geweest.
  We zijn vrijdagavond gestart met een wijnproeverij gegeven door Paul. Dat was gelijk een leuke manier om kennis met elkaar te maken omdat niet iedereen elkaar kende. Paul heeft het super gedaan en we hebben heel veel lol gehad.
  Het was een prachtig zonovergoten weekeinde en we hebben zulke leuke dingen gedaan, met elkaar en in groepjes apart.
  Vooral het plezier dat we hebben gehad en de mooie verhalen die we hebben gedeeld zorgt ervoor dat wij in deze geweldige ambiance met elkaar waardevolle herinneringen hebben gemaakt. Het was fantastisch en voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *