Gastenboek

2 gedachten over “Gastenboek

 1. Den Dolder: 1-4-2022
  Beste mensen,

  Tijdens een etentje met Bert en Vera, kwamen we op een gegeven moment op het gespreksonderwerp; “het bezit van een Chateau/kasteel in Frankrijk” en omdat er al een kans voorbij was gegaan voor een bezoek, was ik zeer benieuwd naar de ‘ik vertrek’-verhalen.
  Dit bleek dus geheel anders te zitten, toch was hulp nodig om het kasteel klaar te maken voor het voorjaarsseizoen. Nu had ik in maart toch een weekje vrij en bood mij aan als hulp.
  Zondag 13 maart kwam ik aan bij het Chateau Heucourt en was meteen verliefd, wat een gaaf kasteel en op zo’n mooie rustige plek. Natuurlijk ga je fantaseren hoe het hier vroeger was en ik zag mij als kasteelheer een bediende aansporen om penningen te gaan innen bij de boeren uit het dorp.
  Even terug naar de realiteit, na een rondleiding bleek dat de handen wel uit mouwen konden, gelukkig had ik die avond nog vrij en hebben nog een verkenning op het landgoed gemaakt, wederom erg gaaf. Vanaf maandag stond schuren, herstellen, gronden en verven van de luiken op het programma, een heerlijke klus om daar in het bijna voorjaarszonnetje te doen.
  De rest van de week werden alle luiken zover klaargemaakt om weer te kunnen worden opgehangen nadat Monsieur Chevalier (?) klaar was met het voegen. Vanmorgen kreeg ik een foto van het resultaat en dat was echt erg mooi geworden.
  Nog even terug naar het verblijf in het Chateau, ik had een mooie grote kamer, met prachtig uitzicht over het dorp, in een torentje. Heerlijk bed, prima douche en wastafel, toilet was op de gang en was geen probleem voor mij. Er waren een aantal kamers bezet door andere ‘knechten’ en Bert en Vera (kasteel heer en dame 😉), de overige kamers waren, door de werkzaamheden van de aannemer, bedekt met lakens over de meubels, maar je kon een goede indruk krijgen hoe het er normaal uit zou zien. Alleen de keuken werd nog door ons gebruikt en dat was een prima gezellige ruimte, waar je in een klein gezelschap kon vertoeven, nadat je natuurlijk eerst buiten bij een vuurtje had gezeten.
  Al met al heb ik mij prima vermaakt en zou graag terugkomen om te klussen, maar zeker met een groep mensen om te genieten van alles wat het kasteel te bieden heeft.
  Ik wens jullie, Bert en Vera samen met de mede-eigenaren heel veel geluk en plezier met het Chateau Heucourt en hopelijk tot gauw.
  Gergroet
  Oh ja, nog 1 dingetje: Erg gaaf om wakker te worden van fazanten i.p.v. bv een kukelende haan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.