Slaapkamer beschrijving

Het betreft in totaal 13 slaapkamers met 19 slaapplaatsen 

Allen met centrale verwarming, waarvan er zich één op de begane grond bevindt, zes op de eerste etage en zes op de tweede etage. 

Op de begane grond is slaapkamer de Mol (twee éénpersoonsbedden). Op de eerste verdieping zijn slaapkamer de Eekhoorn (twee éénpersoonsbedden), de Ree (twee éénpersoonsbedden), de Vos (twee éénpersoonsbedden), de Vuurwants (twee éénpersoonsbedden), de Salerse Koe (tweepersoons bed) en de Muis (twijfelaar). Op de tweede verdieping zijn De Vilnder (twijfelaar), de Vleermuis (twijfelaar), de Fazant (éénpersoonsbed), de Specht (twijfelaar), de Uil (éénpersoonsbed) en de Bij (éénpersoonsbed).


Begane grond

De Mol

Deze ruime 2 persoons slaapkamer ligt aan de zuidzijde van het kasteel. Het heeft twee eenpersoonsbedden met nachtkastjes, enkele stoelen, een fauteuil en een hang-/legkast. Er is een toilet en wastafel in de gang. Bedmaat 90x200cm. 


Eerste etage

De Salerse Koe

Dit is een slaapkamer met een antiek Baldakin bed (tweepersoons hemelbed, 1.60 meter breed ). Op deze ruime kamer is verder een klein zitje, een douche, een toilet en een wastafel in een af te sluiten badkamer. Er is ook een hang-/legkast op deze kamer. 

De Vuurwants

Deze “Chambre Ronde” ligt prachtig aan de zuidzijde en heeft twee eenpersoonsbedden, een ronde tafel met stoelen en in het aangrenzende kamertje een eigen toilet en wastafel. Verder is op de kamer een dressoir voor kleding etc. Bedmaat 90x200cm.

De Vos

Een erg grote kamer met twee eenpersoonsbedden met nachtkastjes, een zitje en een hang-/legkast. De gebruikers van deze slaapkamer zijn aangewezen op de gemeenschappelijke voorzieningen. Bedmaat 90x200cm. 

De Ree

Deze knusse kamer heeft twee eenpersoonsbedden met nachtkastjes. Eigen ruimte met wastafel. Voor douchen en toilet zijn gebruikers aangewezen op de gemeenschappelijke voorzieningen. Bedmaat 90×200 cm

De Muis

Op dit intieme kamertje aan de noordzijde staat een twijfelaar met commode (3 laden) en nachtkastje. De voorzieningen voor toilet etc. zijn om de hoek. Bedmaat 120x190cm. 

De Eekhoorn

Deze prachtige ruime slaapkamer op het zuiden heeft twee eenpersoonsbedden met nachtkastjes, stoelen, hang-/legkast en een eigen wastafel, bidet, toilet en douche. Bedmaat 90x200cm.


Tweede etage

De Vlinder

Een kamer met een antieke twijfelaar (1.30 meter breed) met bijpassende nachtkastjes en hang-/legkast. Deze kamer heeft een eigen douche en wastafel. Toilet op de gang. 

De Vleermuis

Kleine slaapkamer met een twijfelaar Deze kamer is voor toilet en douche aangewezen op de gemeenschappelijke ruimtes. Bedmaat 140×200 cm

De Fazant

Kleine slaapkamer met een éénpersoonsbed. Deze kamer is ook voor toilet en douche aangewezen op de gemeenschappelijke ruimtes. Bedmaat 90×200 cm 

De Specht

De torenkamer! Helemaal rond met een antieke twijfelaar. Compleet met toilet wastafel en luxe douchecabine. Bedmaat 130x190cm.Tweede etage

De Uil

Eénpersoonsbed met nachtkastje. 2 uitklapbare kinderbedden aanwezig. 

De Bij

In 2021 hebben we deze slaapkamer erbij gemaakt, slaapkamer de Bij!. Bedmaat 130x190cm.