Sportief

Fiets-02
Fiets-01
Golf-05
Golf-06
GR-01
Wandelroute
Touquet-03
Touquet-04
DSC_0120
WhatsApp Image 2021-06-26 at 21.57.17
Recreatieruimte1
Recreatieruimte2
WhatsApp Image 2021-09-11 at 16.58.36
Omgeving-02
sportief

Kasteel
Ook hier kun je sportief bezig zijn door de aanwezigheid van een tafeltennistafel, croquet, kubb, dart, pétangue en badmintonrackets. Kijk hier wat we allemaal hebben.

Golfbaan Abbeville
Abbeville is een middelgrote stad met 25.000 inwoners op 25 kilometer van het kasteel en heeft een 18-holes golfbaan. Voor meer golfbanen raadpleeg www.ffg.org.

De visvijvers van Long en Étoille
Op een kleine 15 kilometer van het kasteel zijn bij de plaatsen Long en Étoille prachtige visvijvers. Altijd even navragen voor vergunning.
Ook de kleinere riviertjes als de Authie en de Canche zijn prima geschikt.

Strandzeilraces
Aan de zandstranden van Le Touquet vinden traditioneel de strandzeilraces plaats (char a voile). Simon Stevin ontwierp al in de zestiende eeuw een eerste voertuig om zo hard als mogelijk over het strand te zoeven. Aan de brede zandstranden van met name Le Touquet en Berck-plage is daarvoor prima gelegenheid.

Fietsen
Dit deel van Frankrijk is erg geschikt voor recreatief fietsen. Zorg wel voor een fiets met versnellingen, want de klimmetjes zijn kort maar soms wel hevig. En …. pas op voor de kasseistroken!

Wandelen
In het kasteel liggen verschillende wandelroutes. Enkele daarvan vertrekken direct vanuit het kasteel. Er loopt een Europese wandelroute dwars door het dorp (GR. 125). Wandelen in een zeer afwisselend landschap met veel kans om allerlei vogels (uilen, buizerds, valken, etc.) en dieren (herten, vossen, marters en met enig geluk zelfs een everzwijn) tegen te komen. Voor de plattegrond bekijk hier de website.